gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie

Hoe de juiste raamdecoratie de warmte binnen kan houden


#honeycell    #horizontalejaloezieënalu    #horizontalejaloezieënhout    #rolgordijnen    #isolerend   


E worden duurder en duurder, daarom is het aangeraden om de warmte binnen te houden. Wij geven alvast enkele tips mee om te besparen op uw energiefactuur.

Laat de zon in uw woning! 
Zonlicht zorgt voor energie op alle vlakken. Het zonlicht wordt omgezet in warmte en het zorgt er ook voor dat u zich goed voelt. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten. Verlicht daarom de ruimtes aan de zonkant, maar laat de raamdecoratie dicht in de ruimtes waar er overdag geen zon schijnt, zodat die warmte zeker niet verloren gaat.  

Isoleren, wie zijn best doet zal het leren. 
Er bestaat ook raamdecoratie met isolerend vermogen. Zo zijn gevoerde gordijnen, Duette® en houten jaloezieën een voorbeeld van energie-efficiënte zonwering. In de zomer houden ze de warmteoverdracht van buiten naar binnen tegen, terwijl ze in de winter de warmte binnenhouden. 

Tussen onze collectie rolgordijndoeken en aluminium lamellen zitten er ook een aantal stalen die speciaal ontwikkeld zijn om isolerend te werken en dus de warmte binnen te houden. We hebben bijvoorbeeld een aantal Reflection Plus rolgordijndoeken. Deze doeken hebben een uitzonderlijke hoge reflectie, waardoor de warmte optimaal buiten gehouden wordt. Zo kunt u zelfs een zwart rolgordijn kiezen die toch de voordelen biedt van een lichtere stof.

Heeft u vragen over de ideale zonwering in uw woning en op welke manier u de warmte kunt buitenhouden? Neem dan zeker contact op met een van onze winkels. Zij zoeken graag samen met u naar de ideale oplossing voor uw situatie. 

Misschien vindt u dit ook interessant


Zonwering met een isolerend vermogen

Zuinig omspringen met energie om de ecologische voetafdruk te beperken?  Zonwering is niet enkel handig om het licht buiten te houden en inkijk te verminderen, vele types zonwering hebben ook een isolerende factor. Dat is goed meegenomen wanneer u denkt aan energiebasparing!

Meer lezen

Hout, een uitstekende isolator

Houten raamdecoratie - zoals bamboe jaloezieën – heeft een opvallende esthetische functie. Het is een warm materiaal dat zorgt voor gezelligheid en tegelijkertijd ook duurzaamheid uitstraalt. Weinigen beseffen echter dat hout ook een belangrijk functioneel voordeel met zich meebrengt: isolatie. 

Meer lezen