gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie

Wat is verduisterende zonwering?


#verduisterend    #verticalejaloezieën    #horizontalejaloezieënalu    #horizontalejaloezieënhout    #rolgordijnen    #duo-roll    #plissé    #honeycell    #vouwgordijnen    #overgordijnen   


Een kamer verduisteren betekent niet voor iedereen hetzelfde. In onze branche is verduisteren geen synoniem voor totale blokkade van binnenkomend licht. Bij verduisterende raamdecoratie wordt het binnenvallend licht grotendeels afgeschermd door verduisterende materialen te gebruiken. 

Verduisterende systemen bieden u in één klap ook privacy. Lichtinval van buiten die beperkt wordt, impliceert meteen ook het aan banden leggen van inkijk. In België staat de privacy nogal vrij hoog aangeschreven. Vandaar dat nagenoeg elke kamer in een woning beschikt over raamdecoratie die kan zorgen voor minder licht en minder tot geen inkijk. Rolluiken worden steeds minder populair in de hedendaagse architectuur. Ook dit speelt in de kaart van verduisterende raamdecoratie.

Voor het verduisteren van een ruimte kan u in vrijwel elke productgroep verschillende mogelijkheden terugvinden. Wij sommen ze hieronder even op voor u! 

Verticale jaloezieën
PVC of Aluminium lamellen verduisteren de ruimte in gesloten toestand.
Bij textiel lamellen kunt u ook kiezen voor een black-out stof. Ook in dit geval zal uw raamdecoratie enkel de ruimte verduisteren in gesloten toestand.

Horizontale jaloezieën
Aluminium en houten lamellen hebben altijd een verduisterend effect in gesloten toestand. Er is enkel een beperkte lichtinval via de perforaties in de lamellen.
Bij de aluminium lamellen kunt u overigens ook een speciale privacy versie verkrijgen waarbij er nog minder licht binnenkomt.

Rolgordijnen
In onze cataloog ‘Black-out’ zijn alle doeken met een verduisterende eigenschap terug te vinden. Wanneer u kiest voor een standaard rolgordijn zal er echter steeds wat licht binnenkomen langs de kieren aan de zijkant. Een black-out doek in combinatie met een verduisteringscassette kan een ruimte echter volledig verduisteren.

Duo-Roll
Een Duo-roll is geen geschikt product voor een ruimte die verduisterd dient te worden. Bij deze raamdecoratie kan u wel kiezen uit een klein aantal dim-out doeken, die in gesloten toestand een verduisterend effect hebben. 

Plissé & Duette® 
Bij deze vorm van raamdecoratie kan u kiezen voor stoffen met een verduisterend effect. Dit wordt telkens duidelijk bij de producteigenschappen vermeld.

Vouwgordijnen
Bij vouwgordijnen kan u ervoor kiezen om lichtdoorlatende stoffen te laten voeren om een meer verduisterend effect te verkrijgen. Ofwel kan u opteren voor een dim-out of black-out stof, die ongevoerd al veel lichtinval zal wegnemen.

Overgordijnen
Ook bij overgordijnen kunnen lichtdoorlatende stoffen verduisterend gevoerd worden of kan u kiezen voor dim-out stoffen of black-out stoffen, die ongevoerd al veel lichtinval wegnemen.

Eigenlijk is er bij vrijwel elk product de mogelijkheid om het verduisterend te maken (behalve bij paneelgordijnen). Lichtinval aan de bovenkant, zijkanten en onderkant van het product is echter moeilijk te vermijden. Enkel via een verduisteringscassette is volledige verduistering van een ruimte mogelijk. Vrij logisch aangezien hier een lichtdicht kader gemaakt wordt rond uw raam. Via borstels in de cassette, zijgeleiders en onderlat wordt elk lichtsprietje tegengehouden. Het gebruik van deze systemen beperkt zich meestal tot kamers waar overdag geslapen wordt, ruimtes waarin projecties gegeven worden, … Als u een verduisteringscassette wenst aan te schaffen, neemt u best contact op met een winkel in uw buurt. Zij zullen u zeker professioneel bijstaan om de perfecte keuze te maken. In onze webshop vindt u echter ook een ruim aanbod aan verduisterende raamdecoratie;

Misschien vindt u dit ook interessant


Zalig dromen met de juiste raamdecoratie

In de moderne huizen zie je steeds minder rolluiken terugkomen. We moeten dus andere oplossingen vinden om de slaapkamer te verduisteren. Wij hebben een aantal producten in ons assortiment die u gegarandeerd een goede nachtrust bezorgen.

Meer lezen

Zonwering in een professionele omgeving

De zon is onze beste vriend, maar ook die kan soms eens vervelend doen. Iedereen heeft wel al eens last gehad van storend zonlicht op het computerscherm tijdens het werk. Met de juiste raamdecoratie is dit zo verholpen.

Meer lezen