gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie

Optimaal comfort door de juiste lamelkeuze


#horizontalejaloezieënalu    #horizontalejaloezieënhout    #isolerend   


Onze collectie aluminium lamellen is zo uitgebreid dat kiezen niet eenvoudig is.
Naast het beslissen over welke kleur het best in uw interieur past is het ook opportuun om na te gaan welke impact die bepaalde kleur zal teweegbrengen in uw leefomgeving. 

Een lichte kleur weerkaatst beter het zonlicht, wat zorgt voor minder warmte in huis. Een donkere kleur absorbeert meer warmte maar zorgt wel voor minder schittering (glare control). Dit geeft meer comfort en vergroot de leesbaarheid van beeldschermen. 

Daarnaast beschikken we in onze collectie ook over een aantal speciale lamellen met specifieke eigenschappen om u van het ideale comfort te voorzien:
Infrafood:
Lamellen met een infrarood laag zijn lamellen in een donkere kleur met een verhoogde reflectiegraad. Deze gaan dus meer zonlicht reflecteren maar met iets minder Glare Control.

Thermostop:
Thermostop lamellen geven een hogere thermische isolatie. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte uw huis binnenkomt in de zomer. In de winter kun je er dan weer van profiteren door de lamellen andersom te oriënteren, dan blijft de warmte beter binnen. 

Zo ziet u dus dat het ook belangrijk is om niet enkel na te denken over de kleur en het uitzicht van de lamellen maar ook over wat u wilt bereiken met het plaatsen van zonwering in uw woning. Voor meer gedetailleerde info kunt u steeds bij één van onze winkels terecht. Zij helpen u graag verder met de juiste lamelkeuze voor uw interieur.

Misschien vindt u dit ook interessant


16, 25, 35, 50 of 65

Bij de keuze van een horizontale jaloezie is de selectie van de lamelbreedte belangrijk. Als algemeen advies kunnen we meegeven dat hoe groter het raam hoe breder u de lamellen kan nemen. Kleine ramen zullen het elegantst zijn met lamellen met een breedte van 16 mm, terwijl echt grote ramen op hun mooist zijn met lamellen van 50 mm breed.

Meer lezen

Hoe de juiste raamdecoratie de warmte binnen kan houden

De energieprijzen worden duurder en duurder, daarom is het aangeraden om de warmte binnen te houden. Wij geven alvast enkele tips mee om te besparen op uw energiefactuur.

Meer lezen