gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie

Child Safety


#childsafe    #automatisatie    #rolgordijnen    #plissé    #horizontalejaloezieënalu    #horizontalejaloezieënhout   


Door een beslissing op Europees niveau zijn in Europa sinds enkele jaren strengere normen van kracht voor de productgroep binnenzonwering. (EN 13120) Dit samen met 2 andere normen ter bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen voor kinderen. (EN 16433 en EN 16434)

Deze wetten bepalen onder andere dat een koord of ketting steeds minstens 150 cm boven de grond moet hangen. Dit zorgt in veel woonkamers dus voor korte kettingen of koorden die opgerold dienen te worden rond een speciaal ontwikkeld systeem die u aan uw muur kunt bevestigen.

Natuurlijk bestaan er ook eenvoudigere systemen. Een van de populairste oplossingen om een product volledig child safe te maken, is elektrische bediening. Wanneer u kiest voor elektrische bediening komen er geen kettingen of koorden meer aan te pas maar kunt u uw zonwering bedienen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar.

Omdat de vraag naar child safe systemen zeer groot is komen er ook steeds nieuwe oplossingen op de markt die eenvoudig in gebruik zijn maar ook volledig voldoen aan de child safety wet. Zo hebben wij reeds een aantal nieuwe systemen voor rolgordijnen, plissés en horizontale jaloeziën aluminium.

Zou u graag weten welke child safe oplossing ideaal is in uw interieur? Ga dan zeker eens langs bij één van onze winkels. Zij kunnen u zeker verder op weg helpen.

 

Misschien vindt u dit ook interessant


Child Safe oplossingen voor aluminium jaloezieën

Child-Safe zonwering is al enkele jaren een must. Traditioneel wordt er vooral voor elektrische bediening gekozen om een kindvriendelijke omgeving te creeëren. Voor kleinere ramen is dit helaas minder opportuun, daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw zonwering Child-Safe te maken en zo in iedereen zijn noden te voorzien.

Meer lezen

Elektrische zonwering

Bij de bediening van binnenzonwering en raamdecoratie denken we spontaan aan een koord of een ketting. Het kan echter anders en comfortabeler. Voor alle soorten raamdecoratie bestaat er namelijk een elektrische bediening. Zeer betaalbaar in functie van de meerwaarde en dankzij de batterijmotoren ook universeel toepasbaar.

Meer lezen