gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie

Zeer praktisch voor kleine ramen


#kleinraam    #plissé    #horizontalejaloezieënalu    #horizontalejaloezieënhout   


Tegenwoordig zien we heel veel grote raampartijen in woningen, maar ook kleine ramen mogen natuurlijk niet vergeten worden. Niet alle zonwering is geschikt om te gebruiken bij kleinere ramen. Hier geven we alvast eens een overzicht van een aantal geschikte keuzes.

Plissé en honeycell®
Een plissé of een honeycell® kan op een zeer elegante manier in de dag van een raam geplaatst worden. Door de kleine profielen wordt er weinig plaats ingenomen, wat zeer wenselijk is bij kleinere ramen. Als men bovendien opteert voor een systeem met voorgespannen koorden, dan kan de plissé bediend worden via een bedieningshandgreepje in plaats van een koord of een ketting. Dit maakt de bediening van kleinere plissés zeer handig. Er kan zelfs geopteerd worden voor 2 verschillende soorten stoffen in de plissé waardoor u één raamdecoratie krijgt die zowel voor lichtinval als voor privacy zorgt.

Horizontale jaloezieën
Aluminium horizontale jaloezieën zijn ook zeer geschikt voor kleine ramen. We raden wel aan om een smallere lamelbreedte te kiezen zoals 25 mm of voor zeer kleine ramen zelfs 16 mm. Ook bij dit type jaloezieën kan er geopteerd worden voor een bediening met een handgreepje. Deze optie is naast een ideale bedieningsmethode bij kleinere ramen namelijk ook child-safe.

Rolgordijnen
Bij rolgordijnen denk je misschien onmiddellijk aan grote raampartijen, maar ook voor kleinere ramen is deze zonwering zeer geschikt. Door zijn veelzijdigheid past een rolgordijn namelijk in elke ruimte op elk type raam. Als u een rolgordijn wilt monteren op een klein raam kiest u het best voor de kleinste buisdiameter. Ook cassettes laat je beter achterwege om een zo compact mogelijk geheel te vormen.

Stel nu uw zonwering op maat samen in onze webshop.
Twijfelt u nog welk product het meest geschikt is voor uw interieur? Ga gerust eens langs in één van onze winkels voor advies op maat.

Misschien vindt u dit ook interessant


Child Safe oplossingen voor aluminium jaloezieën

Child-Safe zonwering is al enkele jaren een must. Traditioneel wordt er vooral voor elektrische bediening gekozen om een kindvriendelijke omgeving te creeëren. Voor kleinere ramen is dit helaas minder opportuun, daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om uw zonwering Child-Safe te maken en zo in iedereen zijn noden te voorzien.

Meer lezen

16, 25, 35, 50 of 65

Bij de keuze van een horizontale jaloezie is de selectie van de lamelbreedte belangrijk. Als algemeen advies kunnen we meegeven dat hoe groter het raam hoe breder u de lamellen kan nemen. Kleine ramen zullen het elegantst zijn met lamellen met een breedte van 16 mm, terwijl echt grote ramen op hun mooist zijn met lamellen van 50 mm breed.

Meer lezen