gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie
0.00 incl. BTW

Vouwgordijn toevoegen

Stap 1 - afmetingen

Stap 2 - stof kiezen

Stap 3 - voering

Stap 4 - bediening

Stap 5 - overzicht

Diaz vouwgordijnen

Door de mooie texturen en structuren van de stoffen ontstaat er met vouwgordijnen als het ware mode voor uw raam. De baleinen die in de stof verwerkt zitten zorgen eveneens voor strakke lijnen in uw interieur. Een vouwgordijn komt dus tot zijn recht in zowel landelijke als moderne interieurs.

Een vouwgordijn bestaat uit een metalen bovenprofiel waarin het optreksysteem ingewerkt zit. De stof wordt door middel van een velcro aan dit profiel bevestigd. Een vouwgordijn kan steeds gevoerd worden. We raden dit zeker aan om de stoffen optimaal tegen het zonlicht te beschermen.

Transparante stof

Transparante vouwgordijnen zijn door hun gezellige uitstraling vooral geschikt voor leefruimtes. Door hun transparantie bieden ze een zeer goede doorkijk naar buiten. U dient wel te weten dat men 's avonds ook een doorkijk naar binnen heeft. Vooral ideaal dus voor een raam met uitzicht op de tuin.

Light filtering stof

Light filtering stoffen bieden privacy maar laten wel nog een beperkte hoeveelheid licht door. Hierdoor kunt u dus perfect de connectie met de buitenwereld behouden zonder aan privacy in te boeten. S’avonds is er ook maar een beperkt doorzicht naar binnen toe. Wij raden ook steeds aan de stof te voeren. Zo bekomt u niet enkel een verduisterend effect maar verlengt u ook de levensduur van de stof.
Light filtering doeken worden vooral gekozen voor leefruimtes.

Dim-out stof

Dit type stof wordt voornamelijk gekozen voor slaapkamers vanwege zijn verduisterend effect. Let wel op dat dim-out stoffen niet volledig verduisterend zijn. Wilt u een volledig verduisterende stof, dan kiest u best voor een light-filtering stof in combinatie met een verduisterende voering.

Maatopname in de dag

De raamdecoratie wordt tussen het raamkozijn of de muren geplaatst.

Meet telkens de breedte op verschillende plaatsen en neem vervolgens de kleinste maat.

Afgewerkte breedte = kleinst gemeten breedte - 1 cm

Meet als volgende ook de hoogte op verschillende plaatsen en neem ook hier de kleinste maat.

Afgewerkte hoogte = kleinst gemeten hoogte - 1 cm (stof tot op tablet)
Afgewerkte hoogte = kleinst gemeten hoogte - 2 cm (stof tot op de grond)

Maatopname op de dag

De raamdecoratie wordt op het raamkozijn of de muur geplaatst.
In dit geval kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.

Meet daarvoor de breedte van het raamkozijn en kies de overlapping.

Afgewerkte breedte = gemeten breedte + gewenste overlapping

Ook in de hoogte kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.
Meet daarvoor de hoogte van het raamkozijn en kies de overlapping

Afgewerkte hoogte = gemeten hoogte + gewenste overlapping

Child Safety

Er werd op Europees niveau beslist dat binnenzonwering en raamdecoratie dient te voldoen aan nieuwe eisen inzake Child Safety. Deze nieuwe eisen hebben betrekking op het risico, dat koord- en/of kettinglussen, kunnen inhouden voor jonge kinderen. (Europese Normen: EN 13120, EN 16433 en EN 16434)

De algemene regel is dat de bediening steeds minimum 150 cm boven de grond moet hangen. In het bestelproces dient u steeds de installatiehoogte door te geven. Op basis daarvan zullen wij de ketting -of koordbediening op de juiste lengte voorzien.

Bij elk product wordt ook een beveiliging meegeleverd waarmee u de ketting of koord (lateraal) op spanning moet bevestigen. Dit moet ervoor zorgen dat jonge kinderen hun hoofd niet door de koord-of kettinglus kunnen steken en, zo wordt wurgingsrisico vermeden.

Pakkethoogtes
hoogte pakkethoogte
80 cm± 20,8 cm
100 cm± 24,2 cm
125 cm± 24,2 cm
150 cm± 24,5 cm
175 cm± 25,1 cm
200 cm± 25,8 cm
225 cm± 26,6 cm
250 cm± 28,2 cm
275 cm± 28,8 cm
300 cm± 29,5 cm
325 cm± 30,3 cm
350 cm± 31,1 cm
375 cm± 31,9 cm
400 cm± 32,8 cm
Montage van uw vouwgordijn

Wij werken voortdurend aan onze klantenervaring en de beleving van onze producten. In onze korte instructievideo's wordt de montage stap voor stap uitgebeeld. U kan ook gebruik maken van onderstaande montagehandleidingen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd op welke zaken u moet letten tijdens de montage en bediening van uw vouwgordijn.

Indien u vragen hebt of problemen ondervindt tijdens de montage van uw vouwgordijn kunt u ons online contacteren of beroep doen op de Diaz verdeler waar u het product hebt afgehaald.


Handleiding vouwgordijn nl.pdf
Mode d'emploi stores américains fr.pdf