0.00 incl. BTW
openen
roteren

Verticale jaloezie toevoegen

Stap 1 - afmetingen

Stap 2 - lamel kiezen

Stap 3 - rail en ballastplaten

Stap 4 - bediening

Stap 5 - overzicht

Diaz verticale jaloezieën

Eén van de meest functionele vormen van raamdecoratie zijn zonder twijfel de verticale jaloezieën. Zowel op kantoor als in een huiselijke omgeving is dit product een ideale keuze door zijn veelzijdigheid.

Een verticale jaloezie bestaat uit een aluminium rail en lamellen. Voor de lamellen kan u kiezen uit 2 verschillende soorten; textiellamellen en pvc lamellen. Doordat u de lamellen zelf kan oriënteren naar gelang de gewenste lichtinval is dit een zeer interessant product. Als u voor pvc lamellen of black-out textiel lamellen kiest, kunt u een ruimte zelfs volledig verduisteren.

Wat de afwerking betreft kan u kiezen tussen verschillende kleuren voor de rail en bediening. Ook de ballastplaten aan de onderkant van textiellamellen kunt u volledig volgens eigen smaak stylen.

Transparante lamellen

Transparante lamellen zijn door hun gezellige uitstraling vooral geschikt voor leefruimtes. Door hun transparantie bieden ze een zeer goede doorkijk naar buiten, ook wanneer de lamellen gesloten zijn. U dient wel te weten dat men s ’avonds ook een doorkijk naar binnen heeft. Vooral ideaal dus voor een raam met uitzicht op de tuin.

Light filtering lamellen

Light filtering lamellen bieden privacy maar laten wel nog een beperkte hoeveelheid licht door. Hierdoor kunt u dus perfect de connectie met de buitenwereld behouden zonder aan privacy in te boeten. S’avonds is er ook maar een beperkt doorzicht naar binnen toe. Light filtering lamellen worden vooral gekozen voor leefruimtes.

Black-out lamellen

Als u volledige privacy wenst, zijn black-out lamellen de ideale keuze. Zowel overdag als s’avonds kan niemand bij u binnen kijken wanneer de jaloezie volledig gesloten is. Ideaal dus voor een raam aan de straatzijde. Door het juist oriënteren van de lamellen kunt u wel steeds een gewenste hoeveelheid licht binnenlaten zonder aan privacy te moeten inboeten.

Screen lamellen

Een screen is een speciaal doek geweven uit glasvezeldraden en PVC. Als u kiest voor een screen lamel, verkrijgt u niet enkel een mooi doorzicht naar buiten maar kunt u ook genieten van een aantal extra voordelen. Zo werken screens niet enkel brandvertragend, maar zijn ze ook perfect afwasbaar waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in een keuken of een woning met kleine kinderen. Ook in een bureau worden screens vaak gebruikt aangezien ze de schittering van het binnenkomend zonlicht op een scherm verminderen.

PVC lamellen

PVC lamellen stralen wat minder gezelligheid uit dan lamellen uit textiel, maar ze hebben wel een aantal voordelen. Als u volledige privacy wenst, zijn ze een ideale keuze. Zowel overdag als s’avonds kan niemand bij u binnen kijken wanneer de jaloezie volledig gesloten is. Ideaal dus voor een raam aan de straatzijde. Door het juist oriënteren van de lamellen kunt u wel steeds een gewenste hoeveelheid licht binnenlaten zonder aan privacy te moeten inboeten. Daarnaast zijn pvc lamellen ook perfect afwasbaar en ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes. Dit maakt hen zeer populair in keukens en badkamers.

Maatopname in de dag

De raamdecoratie wordt tussen het raamkozijn of de muren geplaatst.

Meet telkens de breedte op verschillende plaatsen en neem vervolgens de kleinste maat.

Afgewerkte breedte = kleinst gemeten breedte - 1cm

Meet als volgende ook de hoogte op verschillende plaatsen en neem ook hier de kleinste maat.

Afgewerkte hoogte = kleinst gemeten hoogte - 1cm (lamellen tot op de tablet)
Afgewerkte hoogte = kleinst gemeten hoogte - 2cm (lamellen tot op de vloer)

Maatopname op de dag

De raamdecoratie wordt op het raamkozijn of de muur geplaatst.
In dit geval kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.

Meet daarvoor de breedte van het raamkozijn en kies de overlapping.

Afgewerkte breedte = gemeten breedte + gewenste overlapping

Ook in de hoogte kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.
Meet daarvoor de hoogte van het raamkozijn en kies de overlapping

Afgewerkte hoogte = gemeten hoogte + gewenste overlapping

Child Safety

Er werd op Europees niveau beslist dat binnenzonwering en raamdecoratie dient te voldoen aan nieuwe eisen inzake Child Safety. Deze nieuwe eisen hebben betrekking op het risico, dat koord- en/of kettinglussen, kunnen inhouden voor jonge kinderen. (Europese Normen: EN 13120, EN 16433 en EN 16434)

De algemene regel is dat de bediening steeds minimum 150 cm boven de grond moet hangen. In het bestelproces dient u steeds de installatiehoogte door te geven. Op basis daarvan zullen wij de ketting -of koordbediening op de juiste lengte voorzien.

Bij elk product wordt ook een beveiliging meegeleverd waarmee u de ketting of koord (lateraal) op spanning moet bevestigen. Dit moet ervoor zorgen dat jonge kinderen hun hoofd niet door de koord-of kettinglus kunnen steken en, zo wordt wurgingsrisico vermeden.

Montage van uw verticale jaloezie

Wij werken voortdurend aan onze klantenervaring en de beleving van onze producten. Binnenkort plaatsen wij korte instructievideo's online waarin de montage stap voor stap wordt uitgebeeld. In tussentijd kunt u gebruik maken van onderstaande montagehandleidingen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd op welke zaken u moet letten tijdens de montage en bediening van uw verticale jaloezie.

Indien u vragen hebt of problemen ondervindt tijdens de montage van uw jaloezie kunt u ons online contacteren of beroep doen op de Diaz verdeler waar u het product hebt afgehaald.


Handleiding plaatsing verticale jaloezie nl.pdf
Mode d'emploi store à bandes verticales fr.pdf