gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie
0.00 incl. BTW

Rolgordijn toevoegen

Stap 1 - afmetingen

Stap 2 - doek kiezen

Stap 3 - afwerking

Stap 4 - bediening

Stap 5 - overzicht

Diaz rolgordijnen

Rolgordijnen zijn één van onze meest veelzijdige producten.
Ze zijn zowel geschikt voor grote raampartijen als voor een klein raam. Mits de juiste keuze van afwerking en stof kunt u een rolgordijn in elke ruimte binnen elke stijl hangen.

Als u een ruimte wilt verduisteren, kies dan voor een verduisterende stof. Wilt u zoveel mogelijk kunnen genieten van het uitzicht naar buiten toe? Dan kiest u best voor een transparante of screenstof. Screens zijn daarnaast door hun afwasbaarheid dan weer ideaal voor in de keuken. Ook voor kantoren worden er meestal screens gekozen.

Wat de afwerking betreft van uw rolgordijn hebt u de keuze tussen verschillende steunen en cassettes in meerdere kleuren. Ook de look van de onderlat kunt u zelf kiezen.

Transparante doek

Transparante rolgordijnen zijn door hun gezellige uitstraling vooral geschikt voor leefruimtes. Door hun transparantie bieden ze een zeer goede doorkijk naar buiten. U dient wel te weten dat men s ’avonds ook een doorkijk naar binnen heeft. Vooral ideaal dus voor een raam met uitzicht op de tuin.

Light filtering doek

Light filtering doeken bieden privacy maar laten wel nog een beperkte hoeveelheid licht door. Hierdoor kunt u dus perfect de connectie met de buitenwereld behouden zonder aan privacy in te boeten. S’avonds is er ook maar een beperkt doorzicht naar binnen toe.
Light filtering doeken worden vooral gekozen voor leefruimtes.

Black-out doek

Als u volledige privacy wenst, zijn black-out doeken de ideale keuze. Zowel overdag als s’avonds kan niemand bij u binnen kijken. Ideaal dus voor een raam aan de straatzijde.
Ook voor slaapkamers zijn black-out doeken zeer populair. Ze zijn namelijk ideaal om een kamer te verduisteren.

Screen doek

Een screen is een speciaal doek geweven uit glasvezeldraden en PVC. Als u kiest voor een rolgordijn met een screendoek, verkrijgt u niet enkel een mooi doorzicht naar buiten maar kunt u ook genieten van een aantal extra voordelen. Zo werken screens niet enkel brandvertragend, maar zijn ze ook perfect afwasbaar waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in een keuken of een woning met kleine kinderen. Ook in een bureau worden screens vaak gebruikt aangezien ze de schittering van het binnenkomend zonlicht op een scherm verminderen.

Maatopname in de dag

De raamdecoratie wordt tussen het raamkozijn of de muren geplaatst.

Meet telkens de breedte op verschillende plaatsen en neem vervolgens de kleinste maat.

Afgewerkte breedte = kleinst gemeten breedte - 1cm

Meet als volgende ook de hoogte op verschillende plaatsen en neem ook hier de kleinste maat.

Afgewerkte hoogte = spannende hoogte

Maatopname op de dag

De raamdecoratie wordt op het raamkozijn of de muur geplaatst.
In dit geval kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.

Meet daarvoor de breedte van het raamkozijn en kies de overlapping.

Afgewerkte breedte = gemeten breedte + gewenste overlapping

Ook in de hoogte kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.
Meet daarvoor de hoogte van het raamkozijn en kies de overlapping

Afgewerkte hoogte = gemeten hoogte + gewenste overlapping

Child Safety

Er werd op Europees niveau beslist dat binnenzonwering en raamdecoratie dient te voldoen aan nieuwe eisen inzake Child Safety. Deze nieuwe eisen hebben betrekking op het risico, dat koord- en/of kettinglussen, kunnen inhouden voor jonge kinderen. (Europese Normen: EN 13120, EN 16433 en EN 16434)

De algemene regel is dat de bediening steeds minimum 150 cm boven de grond moet hangen. In het bestelproces dient u steeds de installatiehoogte door te geven. Op basis daarvan zullen wij de ketting -of koordbediening op de juiste lengte voorzien.

Bij elk product wordt ook een beveiliging meegeleverd waarmee u de ketting of koord (lateraal) op spanning moet bevestigen. Dit moet ervoor zorgen dat jonge kinderen hun hoofd niet door de koord-of kettinglus kunnen steken en, zo wordt wurgingsrisico vermeden.

Montage van uw rolgordijn

Wij werken voortdurend aan onze klantenervaring en de beleving van onze producten. In onze korte instructievideo's wordt de montage stap voor stap uitgebeeld. U kan ook gebruik maken van onderstaande montagehandleidingen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd op welke zaken u moet letten tijdens de montage en bediening van uw rolgordijn.

Indien u vragen hebt of problemen ondervindt tijdens de montage van uw rolgordijn kunt u ons online contacteren of beroep doen op de Diaz verdeler waar u het product hebt afgehaald.


Handleiding smart nl.pdf
Handleiding smart cassette nl.pdf
Mode d'emploi smart fr.pdf
Mode d'emploi smart cassette fr.pdf