gratis verzending gratis verzending
ophalen bij een winkel in uw buurt ophalen bij een winkel in uw buurt
veilige betaling veilige betaling
100% belgische productie 100% belgische productie
0.00 incl. BTW

Plissé toevoegen

Stap 1 - afmetingen

Stap 2 - stof kiezen

Stap 3 - afwerking

Stap 4 - bediening

Stap 5 - overzicht

Diaz plissé

Plissés zijn in België niet zo populair. Nochtans brengt deze vorm van raamdecoratie heel wat voordelen met zich mee. De elegante profielen van dit product zijn zeer klein waardoor ze zeer gepast zijn voor montage in het raamkader.

Plissé stoffen zijn zeer herkenbaar door hun vaste plooien. Naast deze gekende standaard stoffen verkopen wij ook Honeycell® stoffen. Dit is een zeer hoogwaardige ontwikkelde stof aangezien wetenschappelijk kan aangetoond worden dat dit de meest energiebesparende vorm van zonwering is.

Net zoals bij de meeste soorten raamdecoratie kunt u ook bij plissés kiezen tussen black-out stoffen of stoffen die nog wat licht doorlaten. Bovendien kunt u kiezen voor een bediening met koord, elektrische bediening of bediening met behulp van een bedieningsgreep.

Light filtering stof

Light filtering stoffen bieden privacy maar laten wel nog een beperkte hoeveelheid licht door. Hierdoor kunt u dus perfect de connectie met de buitenwereld behouden zonder aan privacy in te boeten. S’avonds is er ook maar een beperkt doorzicht naar binnen toe.
Light filtering plissés worden vooral gekozen voor leefruimtes.

Black-out stof

Als u volledige privacy wenst, zijn black-out stoffen de ideale keuze. Zowel overdag als s’avonds kan niemand bij u binnen kijken. Ideaal dus voor een raam aan de straatzijde.
Ook voor slaapkamers zijn black-out stoffen zeer populair. Ze zijn namelijk ideaal om een kamer te verduisteren.

Maatopname in de dag

De raamdecoratie wordt tussen het raamkozijn of de muren geplaatst.

Meet telkens de breedte op verschillende plaatsen en neem vervolgens de kleinste maat.

Afgewerkte breedte = kleinst gemeten breedte - 0,5 cm

Meet als volgende ook de hoogte op verschillende plaatsen en neem ook hier de kleinste maat.

Afgewerkte hoogte = kleinst gemeten hoogte - 0,5 cm

Maatopname op de dag

De raamdecoratie wordt op het raamkozijn of de muur geplaatst.
In dit geval kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.

Meet daarvoor de breedte van het raamkozijn en kies de overlapping.

Afgewerkte breedte = gemeten breedte + gewenste overlapping

Ook in de hoogte kunt u zelf de gewenste overlapping kiezen.
Meet daarvoor de hoogte van het raamkozijn en kies de overlapping

Afgewerkte hoogte = gemeten hoogte + gewenste overlapping

Child Safety

Er werd op Europees niveau beslist dat binnenzonwering en raamdecoratie dient te voldoen aan nieuwe eisen inzake Child Safety. Deze nieuwe eisen hebben betrekking op het risico, dat koord- en/of kettinglussen, kunnen inhouden voor jonge kinderen. (Europese Normen: EN 13120, EN 16433 en EN 16434)

De algemene regel is dat de bediening steeds minimum 150 cm boven de grond moet hangen. In het bestelproces dient u steeds de installatiehoogte door te geven. Op basis daarvan zullen wij de ketting -of koordbediening op de juiste lengte voorzien.

Bij elk product wordt ook een beveiliging meegeleverd waarmee u de ketting of koord (lateraal) op spanning moet bevestigen. Dit moet ervoor zorgen dat jonge kinderen hun hoofd niet door de koord-of kettinglus kunnen steken en, zo wordt wurgingsrisico vermeden.

Pakkethoogtes
hoogtepakkethoogte
50 cm± 7 cm
100 cm± 8 cm
150 cm± 9 cm
200 cm± 10 cm
260 cm± 11 cm
Montage van uw plissé

Wij werken voortdurend aan onze klantenervaring en de beleving van onze producten. In onze korte instructievideo's wordt de montage stap voor stap uitgebeeld. U kan ook gebruik maken van onderstaande montagehandleidingen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd op welke zaken u moet letten tijdens de montage en bediening van uw plissé.

Indien u vragen hebt of problemen ondervindt tijdens de montage van uw plissé kunt u ons online contacteren of beroep doen op de Diaz verdeler waar u het product hebt afgehaald.


Handleiding plissé F4 FE nl.pdf
Mode d'emploi plissé F4 FE fr.pdf